Dbasz o swoje zdrowie i szukasz odpowiedniego rozwiązania, aby dostarczać swojemu organizmowi niezbędne wartości odżywcze? Niestety masz tyle obowiązków, że nie masz czasu przygotować własnego posiłku, a nie chcesz jadać na mieście? W takiej sytuacji warto wziąć pod uwagę dobry catering. Warszawa jest miastem, w którym występuje szeroki wybór firm specjalizujących się w dostarczaniu dopasowanego cateringu m.in. pracy.

Dobra współpraca z firmą cateringową pozwoli na podwyższenie nie tylko pracowniczego standardu, ale również biznesowego, ponieważ kto nie lubi zjeść dobrego jedzenia po długich spotkaniach biznesowych czy konferencjach.

Catering z punktu widzenia pracownika, a pracodawcy

Wybór odpowiedniej cateringowej firmy serwującej posiłki z punktu widzenia pracodawcy nie jest łatwym zadaniem. W trakcie szukania firmy cateringowej dla naszej firmy, należy wziąć pod gusta smakowe, zapotrzebowanie energetyczne pracowników, a także koszt posiłków. W ciągu dnia to właśnie w pracy tracimy najwięcej kalorii, dlatego ważne jest, aby dostarczyć odpowiednich składników odżywczych.

Każdy pracownik wie, że dobry obiad przeważnie jest paliwem w ciągu długiego dnia w pracy, jednakże nie zawsze mamy czas go przygotować. Decyzja o wyborze odpowiedniej firmy powinna bazować na kilku aspektach tj. możliwość dobrania posiłków do danego pracownika, konkurencyjna cena wobec innych firm cateringowych, najwyższa jakość i smak posiłków, możliwość dostosowania dowodu do trybu pracy lub godzin obiadowych, a także możliwość dowozu na określony czas.

Warto pamiętać, że jednak przy wyborze w gruncie rzeczy, najważniejszymi aspektami jest koszt i jakość posiłków, które muszą ze sobą współgrać. Przed wyborem ostatecznej firmy, interesującym rozwiązaniem jest okres próbny, w którym pracodawca lub sami pracownicy próbują poszczególnych posiłków z firm, a następnie opiniują i wybierają firmę odpowiednią dla ich potrzeb. Taka strategia, pozwala na optymalizację kosztów, a także wybór właściwych posiłków, które powinny wpłynąć pozytywnie na samopoczucie i produktywność pracowników.

Jak wybrać odpowiedni catering dla firm?

Cechy dobrego cateringu dla firm

Dobry catering to taki, który sprosta oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających klientów. Przed podjęciem decyzji o współpracy z daną firmą, warto zorganizować wstępne spotkanie i uzupełnić podstawowe informacje. Warto także jako pracodawca zrobić wywiad wśród pracowników na temat wybranej firmy cateringowej.

Współpraca z cenioną firmą cateringową i zapewnienie posiłków wpływa pozytywnie na wizerunek przedsiębiorstw. Umożliwianie zamówienie cateringu pracownikom np. odpłatnie lub przez potrącanie niewielkiej kwoty z wypłaty jest dobrym rozwiązaniem przyciągającym potencjalnych nowych kandydatów na stanowiska pracy. Jeśli masz na względzie zdrowie Twoich pracowników, na pewno odwdzięczą się oni wysoką produktywnością i zaangażowaniem w pracy.

Podsumowanie

Catering dostarczając posiłki do pracy, jest świetną alternatywą dostarczającą wartościowe pożywienie dla osób nie umiejących lub niemających czasu gotować. Z punktu widzenia pracodawcy natomiast jest atutem zachęcającym przyszłych pracowników do podjęcia pracy. Rozbudowany rynek gastronomiczny branży cateringowej pozwala odpowiedzieć na pytania np. jaki catering w Warszawie wybrać? Szukając odpowiedniej firmy cateringowej do współpracy, należy jednak wziąć po uwagę parę aspektów pozwalających wybrać firmę spełniającą nasze potrzeby.